Ultimele Știri

3 ani de închisoare pentru cei care vor trece granița ilegal în Ungaria

imigranti Roszke - Ungaria

Imigranţii care vor încerca să treacă ilegal graniţa din Ungaria ar putea primi până la trei ani de închisoare. Cel puţin asta prevede un proiect de lege elaborat de Guvernul maghiar, menit să oprească valul de oameni care se îndreaptă spre această ţară. 

Documentul va fi dezbătut săptămâna viitoare, iar dacă va fi aprobat, va intra în vigoare la mijlocul lunii septembrie. Între timp, peste 600 de persoane au fost salvate de la înec de autorităţile italiene în largul Mării Mediterane. La bordul uneia dintre ambarcațiuni au fost descoperite două corpuri neînsuflețite.

Membrii echipajelor de salvare au spus că au fost şocaţi de ceea ce au văzut. Şi graniţa Macedoniei este asaltată de mii de imigranţi.

Refugiaţii, care încearcă să ajungă în Europa, în căutarea unei vieţi mai bune, sunt o momeală uşoară pentru escroci. Acum câteva zile, aproape 200 de oameni, în special din Siria şi statele africane, s-au înecat în largul Libiei după ce ambarcațiunile în care se aflau au naufragiat.

O altă tragedie s-a produs în estul Austriei. 71 de oameni au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe marginea drumului. Potrivit presei austriece, oamenii s-ar fi sufocat în mașină.

Potrivit ONU, de la începutul acestui an, peste 300.000 de persoane au trecut ilegal frontierele Uniunii Europene. Iar peste 2.500 şi-au pierdut viaţa.

Până acum, liderii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene nu au ajuns la un acord cu privire la cotele de acceptare a imigranților.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*