Ultimele Știri

3.000 de mineri în şomaj tehnic

Minerii din Complexului Energetic Oltenia vor intra în somaj tehnic. 3.000 de persoane vor intra in șomaj deoarece complexul nu reușeste să vândă cărbunele.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis să își lase angajații în șomaj tehnic, deoarece nu mai au bani de salarii. În ultima perioadă complexul a întâmpinat greutăți în a vinde cărbunele. Conducerea Complexului Energetic spune că în prezent există pe stoc o cantitate mare de cărbune, peste 1,6 milioane de tone.

Prin urmare, s-a stabilit că minerii vor sta în șomaj tehnic o săptămână. În această perioadă, minerii vor primi doar 75% din salariu. Totuși, din nefericire, această perioadă de șomaj ar putea fi prelungită, dacă nu vor crește vânzările.

Complexul Energetic Oltenia a reziliat, recent, contractul de livrare de cărbune cu firma din Constanţa care vindea mai departe lignitul vecinilor sârbi. Din cantitatea menţionată în contract de 1,2 milioane de tone de cărbune a fost transportată doar o treime, mai precis 400.000 de tone. Şi asta pentru că sârbii nu au vrut să cumpere o cantitate mai mare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*