3.000 de mineri în şomaj tehnic

  • Cîrstea Ioana
  • 30 iunie 2015
  • Local

Minerii din Complexului Energetic Oltenia vor intra în somaj tehnic. 3.000 de persoane vor intra in șomaj deoarece complexul nu reușeste să vândă cărbunele.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis să își lase angajații în șomaj tehnic, deoarece nu mai au bani de salarii. În ultima perioadă complexul a întâmpinat greutăți în a vinde cărbunele. Conducerea Complexului Energetic spune că în prezent există pe stoc o cantitate mare de cărbune, peste 1,6 milioane de tone.

Prin urmare, s-a stabilit că minerii vor sta în șomaj tehnic o săptămână. În această perioadă, minerii vor primi doar 75% din salariu. Totuși, din nefericire, această perioadă de șomaj ar putea fi prelungită, dacă nu vor crește vânzările.

Complexul Energetic Oltenia a reziliat, recent, contractul de livrare de cărbune cu firma din Constanţa care vindea mai departe lignitul vecinilor sârbi. Din cantitatea menţionată în contract de 1,2 milioane de tone de cărbune a fost transportată doar o treime, mai precis 400.000 de tone. Şi asta pentru că sârbii nu au vrut să cumpere o cantitate mai mare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *