Ultimele Știri

28 de copii aflați în tabără în stațiunea Neptun au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

toxiinfectie-alimentara

Un număr de 28 de copii aflați în tabără la Complexul Comorova din Neptun au ajuns, în noaptea de duminică spre luni, la spitale din Constanţa şi Mangalia, cu simptome de toxiinfecție alimentară, conform MEDIAFAX.

Potrivit primelor informaţii, copiii au început să acuze dureri și alte simptome specifice unei toxiinfecții alimentare duminică seară, în jurul orei 22.00, fiind solicitată Ambulanța.

Începând cu ora 23.00, 28 dintre ei au fost transportați la spital – 22 la Mangalia, iar şase la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. De asemenea, alți aproape zece copii au primit îngrijiri medicale în tabără. Întreaga operațiune a durat aproape toată noaptea, ultimii copii ajungând la unitățile medicale în jurul orei 03.00. Cadrele medicale de la Ambulanță au afirmat că starea pacienților nu este una gravă.

În prezent nu se cunoaște ce le-a provocat copiilor starea de rău, dar Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța a deschis o anchetă, în tabăra de la Comorova aflându-se inspectori şi cadre medicale. Aceştia urmează să discute cu copiii să vadă dacă au consumat alte alimente decât cele oferite în tabără şi vor preleva probe din blocul alimentar pentru a stabili dacă este într-adevăr vorba despre o toxiifecție alimentară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*