28 de aleși locali, pe lista neagră a ANI

ANI agentia nationala de integritate

La 28 de aleși locali, Agenția Națională de Integritate (ANI) a găsit nereguli. ANI a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și a celor asimilate faptelor de corupție în cazul a cinci primari, zece viceprimari, 12 consilieri locali și un consilier județean. 

Primarul orașului Horezu Ilie Fârtat s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iulie 2012 – 01 martie 2016.

În cazul lui Nică Micu, primarul comunei Vidra, ANI a constatat că se află în conflict de interese primar.

În calitate de primar a încheiat la datele de 19 septembrie 2008 şi 05 noiembrie 2010, două contracte de asistență juridică cu Cabinetul individual de avocatură „Amariutei Valentin”prin avocat Amariutei Valentin (avocat care l-a reprezentat în instanță pe Micu Nică, în calitate de persoană fizică) în vederea reprezentării în instanţă în dosarele în care este parte Autoritatea Publică Locala Vidra, Consiliul Local Vidra şi Primăria comunei Vidra precum şi şase contracte de prestări servicii/lucrări cu Tofan Adrian Florin, personă care a deținut calitatea de funcționar public în cadrul Primăriei comunei Vidra până la data de 17 noiembrie 2011”, se arată în comunicatul ANI.

Primarul comunei Poiana Vadului, Ilie Avram, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2012 – ianuarie 2014.

De asemenea, primarul comunei Lisa, din județul Teleorman, Daniel Sorin Băcanu se află în conflict de interese penal, conform ANI.

În perioada exercitării mandatului, a semnat în calitate de primar un contract de concensiune cu Asociația Crescătorilor de Animale Lisa, asociație în cadrul căreia a deținut calitatea de membru asociat și Președinte”, se arată în comunicatul ANI.

ANI a stabilit că și primarul comunei Gruiu, din județul Ilfov, s-a aflat în stare de incompatibilitate. Ion Samoilă a fost incompatibil în perioada 20 septembrie 2010 – 23 ianuarie 2014. 

Lista cu toți aleșii la care ANI a găsit nereguli poate fi consultată AICI

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *