Ultimele Știri

27 de persoane au fost ucise de teroriști în atacul din Mali. Un deputat francofon belgian se numără printre victime

Cel puţin 27 persoane au fost ucise în urma luării de ostatici din Mali, care s-a încheiat vineri după-amiază, după intervenţia forţelor speciale, anunţă surse din cadrul Misiunii Naţiunilor Unite citate de Reuters, în timp ce alte surse precizează că autorii atacului au murit în confruntări. Teroriştii au luat ostatice 170 de persoane, vineri dimineaţă, 80 dintre acestea fiind eliberate după o intervenţie a forţelor de ordine. Un grup islamist african, afiliat reţelei Al-Qaida, a revendicat atacul, relatează Reuters.

Conform unui oficial din cadrul Misiunii ONU citat de Reuters, până acum au fost găsite 27 de cadavre în hotel, dar verificările continuă în toate camerele. Nu este clar dacă bilanţul îi include pe cei doi autori ai luării de ostatici.

În hotelul atacat erau cazaţi în principal angajaţi străini din Mali. Un grup islamist african, afiliat reţelei Al-Qaida, a revendicat atacul de vineri.

Al-Mourabitoun, un grup din nordul Mali, a publicat un mesaj pe Twitter anunţând că se află în spatele atacului de la hotelul Radisson Blu. Grupul a fost constituit acum doi ani în deşertul Sahara, este format în mare parte din turegi şi arabi şi este condus de fostul luptător Al-Qaida Mokhtar Belmokhtar. Revendicarea nu a fost încă verificată şi confirmată oficial.

Un reprezentant al Preşedinţiei americane în coaliţia care luptă împotriva reţelei Stat Islamic a declarat, vineri, că este prea devreme să se speculeze dacă luarea de ostatici din Mali are legătură în vreun fel cu atacurile care au avut loc săptămâna trecută la Paris.

„Grupurile din Mali nu sunt în mod particular conectate cu grupările SI”, a declarat pentru postul american de televiziune MSNBC, reprezentantul preşedinţiei Statelor Unite, Brett McGurk.

Preşedinţia din Mali a salutat asistenţa oferită forţelor locale de militari francezi, americani şi din cadrul Uniunii Africane.

Un deputat francofon din Belgia, Geoffrey Dieudonné, a fost ucis în luarea de ostatici din Mali, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Potrivit unor surse locale, Geoffrey Dieudonné, membru al Parlamentului Federaţiei Wallonia-Bruxelles se afla în Mali pentru o convenţie a francofoniei.

Oficialul belgian a fost ucis în cursul atacului terorist comis vineri la Hotelul Radisson din Bamako.

Informaţia a fost confirmată de surse oficiale belgiene.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*