Ultimele Știri

25 octombrie, Ziua Armatei Române! Au loc comemorări în toată țara

armata română

Pe 25 octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române, evenimentul fiind marcat prin mari ceremonii organizate în ţară şi în Capitală. În Parcul Carol, 300 de studenţi şi cursanţi din Garnizoana Bucureşti vor depune jurământul militar. Iar preşedintele Klaus Iohannis participă la ceremonialul de la Arad.

Șeful statului a luat parte la ceremonia de depuneri de coroane de la Monumentul Eroilor de la Păuliş.  Cu această ocazie, va fi arborat Drapelul național la sediile instituțiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operații și în țările în care România are acreditați atașați ai Apărării. Militarii români din teatrele de operații sărbătoresc, prin organizarea unor ceremonii militare și a unor activități culturale și sportive, la care vor fi invitați și parteneri din coalițiile multinaționale.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. 25 octombrie 1944 semnifică data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascistă. Ultimele orașe eliberate au fost Satu Mare și Carei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*