Ultimele Știri

24 de imigranți minori, descoperiți într-o „închisoare pe roți”. Un alt român implicat în traficul de persoane în Austria

Austria: 24 de imigranți afgani, descoperiți într-o "închisoare pe roți"; șoferul era român

imigranti minori

Douăzeci și patru de tineri imigranți afgani au fost descoperiți în interiorul unei camionete descrise ca fiind o „închisoare pe roți”, a anunțat marți poliția austriacă, mobilizată împotriva traficanților de ființe umane pe fondul crizei imigranților.

Şoferul român, care a fugit în momentul în care vehiculul a fost controlat de poliţia din Viena, a fost prins ulterior şi arestat.

„Vehiculul transporta 24 de minori afgani, majoritatea cu vârste de aproximativ 16 sau 17 de ani. Ei erau îngrămădiți în acest vehicul periculos ca niște obiecte, într-un spațiu mic”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

„Ferestrele și ușile laterale erau închise, un grilaj era amplasat pe partea interioară a geamurilor care erau vopsite în negru. Ușile exterioare erau închise cu un lacăt. Era ca o închisoare pe roți”, a adăugat el.

Starea de sănătate a imigranților era bună și nu a fost nevoie de control medical.

Poliția austriacă și-a intensificat controalele rutiere pentru dezmembrarea rețelelor de călăuze după descoperirea săptămâna trecută a 71 de cadavre în descompunere ale unor imigranți într-un camion abandonat pe banda de urgență a unei autostrăzi, nu departe de granița cu Ungaria. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*