Ultimele Știri

22 Decembrie, ziua în care dictatorul a fugit

22 Decembrie 1989, ziua în care românii erau hotărâți să pună capăt dictaturii comuniste în România. Cu o seară înainte la baricada de la Inter, zeci de oameni au căzut răpuși sub o ploaie de gloanțe. 

Toți cei care au fost în Piața Universității cu o seară înainte aveau întipărite în cap scenele groaznice și ororirile comise de organele represive. A doua zi pe 22, au ieșit cu zecile de mii chiar dacă știau că mulți nu se vor mai întoarce acasă. Ei au decis să pună capăt dictaturii și au reușit. Zeci de mii de muncitori din toate cartierele se încolonează şi se îndreaptă spre Comitetul Central. Regimul lui Nicolae Ceauşescu îşi trăia ultimele ore.

În jurul prânzului, Piața Palatului din faţa Comitetului Central se umple de oameni. Nicolae Ceauşescu dă ordine clare pentru ca manifestanţii să fie împrăştiaţi prin orice mijloace, inclusiv să se tragă. Este însă părăsit de toţi cei care l-au slujit orbește: Armata, Securitatea şi Miliţia refuză sa-i execute ordinele. Sub presiunea mulţimii, la ora 12.06, Elena şi Nicolae Ceauşescu fug cu elicopterul. Regimul comunist se prăbuşeşte.

În mod paradoxal, însă, începe din nou să se tragă. Sute de români cad victime ale diversiunii teroriste. Revoluţia este transmisă în direct. Oamenii sunt chemaţi în stradă să apere instituţiile statului şi primesc arme. După 25 de ani, dosarul Revoluţiei este acoperit de praf, iar adevărul despre evenimentele de atunci rămâne cunoscut numai de cine trebuie.

În 22 decembrie 1989, la ora 12:53, Televiziunea Română anunța prin vocea celor care ocupaseră sediul că a devenit Televiziunea Română liberă. În fapt, atunci TVR a devenit cel mai odios program de manipulare și instigare la omor. Cei care au ocupat atunci televiziunea română au manipulat și dirijat cu consecințe deosebit de grave populația și instituțiile statului. La TVR s-a anunțat prezența teroriștilor, teroriști pe care nu i-am văzut nici până în ziua de azi, nici unul nu a ajuns în fața unui judecător.

Comitetul Frontului Salvării Naționale împreună cu Iliescu și reprezentanții Armatei au manipulat de la tribuna Televiziunii Române, și au anunțat prezența teroriștilor, apa otrăvită, țevile de gaze fisurate, precum și alte aberații care au dus la sporirea numărului de crime. 

România a fost singura ţară din Europa de Est care a trecut la democraţie printr-o revoluţie sângeroasă.

Bilanţul a fost dur: peste 1.200 de români au murit. Nici după 24 de ani rănile nu s-au închis, copiii si orfanii Revoluţiei nu au aflat adevărul. În anul 2008, procurorul militar Dan Voinea a finalizat dosarul Revoluţiei urmând ca cei vinovaţi să fie trimişi în judecată. Dosarul însă i-a fost luat şi trimis spre păstrare. Criminalii trăiesc astăzi bine mersi, mai scot câte o carte, un simpozion, iar cei căzuți sub gloanțe sunt dați uitării. 

Mulțumim România, dictatura nu a dispărut are doar o altă față. Aceasta este realitatea în care trăim și ne complacem de 25 de ani. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*