Ultimele Știri

21 de județe și Capitala, sub Codurile de caniculă. Prognoza meteo pentru următoarele zile

ANM: 21 județe și Capitala, sub Cod Galben de caniculă până vineri

canicula

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până vineri atenționarea Cod Galben de caniculă valabilă pentru 21 de județe și municipiul București.

Potrivit meteorologilor, joi, 3 septembrie și vineri 4 septembrie, vremea se va menține caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul și centrul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului doar izolat vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și se va atinge pragul de disconfort termic.

Județele care rămân sub Cod Galben de caniculă sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași și municipiul București.

Miercuri, 11 județe se află sub Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic în timp ce pentru restul țării se menține Codul Galben.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*