Ultimele Știri

20.000 de oameni au protestat în Copenhaga cerând un „tratament demn pentru refugiați”

Peste 20.000 de persoane au defilat în Copenhaga pentru a cere un ”tratament demn pentru refugiați”, ținând cont că în Danemarca, politica migrației este printre cele mai restrictive din Europa, conform unui jurnalist de la AFP.

La manifestație au luat parte luat parte cercetători, asistenți sociali, politicieni și cetățeni obișnuiți, scandând sloganuri pentru o politică mai tolerantă față de migranți. UOrganizatorii acestui marș au postat diverse mesaje pe pagina lor de Facebook, precum: „Vrem să trăim într-o țară unde să avem grijă unii de alții”.

Grupul format din aproximativ 25.000 de oameni s-a îndreptat în timpul serii spre palatul Christiansborg, sediul parlamentului unde guvernul minoritar de dreapta rezultat în urma alegerilor din iunie nu poate legifera fără sprijinul Partidului popular danez (DF), o formațiune anti-imigrație.

Danemarca s-a clasat pe locul cinci în Uniunea Europeană, în ceea ce privește cererile de azil acceptate. Aceasta a primit 15.000 solicitanți de azil în 2014, aproape dublu față de anul precedent.

Mai multe mii au intrat în regatul scandinav de la începutul anului, dar guvernul consideră că nu poate primi mai mulți fără a pune în pericol prosperitatea economică și regimul său de solidaritate socială.

Descrisă drept „Ungaria nordică” de cotidianul Politiken, Danemarca nu mai acordă astăzi refugiaților decât drepturi de ședere temporară. Condițiile pentru reîntregirea familiei au fost limitate și alocațiile reduse drastic pentru noii sosiți, amintește France Presse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*