Ultimele Știri

20.000 de locuri de muncă ar putea dispărea

Proiectul care va interzice fumatul în locurile publice ar putea avea repercursiuni asupra locurilor de muncă. 

Proiectul poate duce la pierderea a 20.000 locuri de muncă prin efecte în lanţ asupra zonei de aprovizionare şi distribuţie şi ar putea înjumătăţi cifra de afaceri pentru aproape 50% din punctele de vânzare care comercializează ţigarete, afirmă producătorii de ţigarete.

Producătorii de țigarete au depus recent, la Camera Deputaţilor, un punct de vedere referitor la propunerea de interzicere totală a fumatului în spaţiile publice închise şi de interzicere a comercializării produselor din tutun la o distanţă de mai puţin de 250 metri de spitale şi unităţi de învăţământ.

„Estimăm că, dintr-un total de 73.000 de puncte de vânzare cu amănuntul a produselor din tutun, aflate la ora actuală în România, vor fi afectate peste 46% la nivel naţional: 54% în mediul urban şi 27% in mediul rural. Dat fiind că în Bucureşti există peste 500 unităţi de învăţământ şi peste 100 de unităţi medicale, impactul estimat este de 65% din numărul punctelor de vânzare”, se arată în documentul menţionat.

Potrivit semnatarilor, „restricţia listării produselor din tutun va reduce cifra de afaceri a comercianţilor afectaţi cu 35% până la 50%”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*