Ultimele Știri

„2 milioane pentru Platini” | Blatter, suspendat de Comisia de etică a FIFA pentru 90 de zile

fifa

Comisia de etică a FIFA l-a suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile pe preşedintele forului mondial, Sepp Blatter, anunţă BBC.  

Decizia vine la scurt timp după ce autoritățile elveţiene au început urmărirea penală a lui Blatter, acuzat de management defectuos şi deturnare de fonduri. De asemenea, preşedintele FIFA este bănuit că a abuzat de funcție și și-a depășit atribuțiile, acționând împotriva intereselor FIFA și ale departamentului Marketing și TV al FIFA.

Printre alte acuzații aduse lui Blatter este și plata a 2 milioane de franci elvețieni către Michel Platini, președintele UEFA, care ar fi fost contravaloarea unor servicii prestate de francez între ianuarie 1999 și iunie 2002. Plata fusese făcută însă abia în februarie 2011.

În acest context, Comisia de etică a FIFA s-a reunit luni, la Zurich, pentru a lua o decizie în cazul lui Blatter, dar şi în cel al lui Platini, candidat la succesiunea elveţianului în fruntea FIFA.

platini sepp

Potrivit BBC, o decizie finală va fi luată abia vineri, atunci când se vor încheia lucrările Comisiei de Etică.

Aceeaşi sursă susţine că în cazul lui Michel Platini nu a fost luată vreo decizie. Francezul riscă, însă, să nu primească dreptul de a candida la preşedinţia FIFA, în condiţiile în care este marele favorit la succesiunea lui Blatter, în funcţie din 1998.

Comisia de Etică examinează de asemenea şi cazul sud-coreeanului Chung Mong-joon, un alt candidat la preşedinţia FIFA, acuzat de încălcarea a şase articole din Codul de Etică al FIFA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*