Ultimele Știri

2 ani de închisoare cu executare pentru Miron Mitrea

Miron Mitrea

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a fost condamant la doi ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

 Judecătorii au dispus punerea unui sechestru pe averea fostului lider PSD și confiscarea sumei de 300.000 de lei. Miron Mitrea va avea mai multe interdicții impuse de instanță și anume, dreptul de vot și interdicția de a mai deține funcții în administrația statului. 

În perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC. Miron Mitrea nu poate cere suspendarea pedepsei cu închisoarea după executarea a o treime din pedeapsă, deoarece acesta va împlini vârsta de 60 de ani în 8 august 2016. 

Fostul ministru va trebui să se predea la cea mai apropiată secție de poliție după publicarea deciziei instanței și transmiterea acesteia către organele competente. Miron Mitrea va fi încarcerat la penitenciarul Rahova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*