19 fete încuiate în cuști din fier și arse de vii de către ISIS pentru că au refuzat să devină sclave sexuale pentru teroriști

  • Adelina Mitrache
  • 6 iunie 2016
  • Externe
isis stat islamic

Jihadiștii ISIS au executat 19 fete yazidite în Irak după ce le-au încuiat în cuști din fier și le-au dat foc în fața a sute de oameni.

Fetele au fost sechestrate de către jihadiști pentru a fi folosite pe post de sclave sexuale, dar au fost ucise în Mosul, pentru că au refuzat să întrețină raporturi sexuale cu teroriștii ISIS, relatează Daily Mail.

fete 3

ISIS a ocupat regiunea Yazidi, din nordul Irakului, în august 2014, iar după această data, aproximativ 40.000 de oameni au părăsit teritoriul. Teroriștii au executat mai mulți yazidiți și au sechestrat femei și fete, pe care le-au transformat în sclave sexuale.

Abdullah al-Malla, un activist local, a declarat pentru ARA News: „Fetele au fost pedepsite pentru că nu au vrut să facă sex cu militanții ISIS”. Iar un martor ocular a spus pentru aceeași sursă: „Cele 19 fete au fost arse de vii în timp ce sute de oameni se uitau. Nimeni nu a putut să facă nimic pentru a le salva de pedeapsa brutală.”

fete
Se estimează că peste 3.000 de fete yazidite au fost răpite și transformate în sclave sexuale de către ISIS, de când teroriștii au ocupat zona. Multe dintre ele sunt sechestrate, dar o parte au fost ucise.

Pe teritoriile ocupate de ISIS, oricine se opune religiei lor poate fi transformat în sclav sau ucis. Human Rights Watch spune într-un raport că tratamentul aplicat de ISIS yazidiților este, de fapt, genocid.

 fete 2

„Multe dintre abuzuri, inclusiv tortura, sclavia sexuală și detenția arbitrară pot fi considerate crime de război, dacă sunt comise în contextul unui conflict armat, ori crime împotriva umanității. Abuzurile împotriva femeilor yazidite, răpite, sechestrate, violate, obligate să se mărite cu militanți ISIS, pot fi considerate parte a genocidului împotriva acestei populații” – se mai precizează în raport.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *