Ultimele Știri

170 de ani de istorie pentru pompierii bucureşteni

În data de 13 septembrie 1848 a fost aşezată o pagină de istorie sacră prin jertfa pompierilor militari conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu. Astfel, în semn de recunoştinţă pentru curajul şi sacrificiul lor, acea zi a devenit Ziua Naţională a Pompierilor.

Însă cu 4 ani înainte de glorioasele evenimente din Dealul Spirii, un alt reper istoric este menit a atrage atenţia. În perioada 1842 – 1844, domnitorul Ţării Româneşti, Gheorghe Dimitrie Bibescu a creat o unitate militară pentru ajutorul populaţiei şi protejarea acesteia în lupta cu focul. Proiectul de organizare al acestui serviciu public a fost pus în dezbaterea Adunării Obsteşti la data de 8 ianuarie 1844.

pompieriAstfel, în urma analizei şi modificărilor aduse proiectului iniţial, în data de 18 august 1844 este semnat actul de înfiinţare a primei formaţiuni de pompieri militari bucureşteni.

De la înfiinţare şi până în prezent, pompierii Bucureştilor şi-au dovedit devotamentul, curajul şi onoarea cu care au îmbrăţişat, în mod constant, nobila lor meserie. 

Pompierii bucureşteni au organizat o serie de manifestaţii publice cu ocazia aniversării a 170 de ani de tradiţie militară şi serviciu în slujba cetăţeanului.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*