Ultimele Știri

17 oameni au fost uciși într-un atentat în Tunisia

tunisia

15 turiști si 2 agenți de securitate tunisieni au fost uciși de către trei bărbați înarmați care au deschis focul în interiorul Parlamentului din Tunisia și a unui muzeu aflat în apropiere.

Totul a început cu un atac asupra parlamentului, dar teroriştii au fost respinşi de aparatul de securitate şi s-au refugiat într-un muzeu din apropiere în care se aflau în jur de 200 de turişti. A urmat o luptă cu forţele de ordine şi, din păcate, 15 turişti, prinşi la mijloc, şi-au pierdut viaţa. În momentul atacului, în parlamentul de la Tunis se afla şi ambasadorul României. El asista la dezbaterile privind un pachet de legi antiterorism.

„Am văzut patru teroriști înarmați. Au fost multe focuri și sunt acum în grădină , nu au reușit să intre în clădire”, a declarat Mona Brahim , membru al partidului islamist, care a fost în clădire și , la fel ca majoritatea parlamentarilor dar a fost evacuată în siguranță.

Potrivit surselor aflate la fața locului, spun că paznicul Parlamentului din Tunisia și-a dat seama că bărbații erau înarmați și a încercat să îi oprească moment în care aceștia au deschis focul, iar mai apoi s-au baricadat în muzeu. Polițiștii tunisieni au înconjurat clădirea și au izolat apropierea acesteia.

Agenți de securitate în vecinătatea Bardo a explicat că unul dintre presupușii atacatori, un tânăr student de 22 de ani, a fost arestat de către forțele de securitate, iar celelalte două persoane au fost ucise în momentul unor schimburi de focuri de armă.

Toate deputați și alte persoane care se aflau clădire au fost evacuați la o cameră, în timp ce forțele de securitate și armata au lansat dispozitive de alertă ridicată de combatere a terorismului.

Tunisia a fost martoră în ultimele săptămâni de o creștere a activității jihadiste în regiunea de Kasserine, la granița de vest, cu Algeria, zona muntoasă fiind folosită ca fortăreață locală. Din 2012, zeci de polițiști tunisieni au fost uciși sau răniți în luptă din cauza atacurilor islamiste și a ambuscadei din Mont Chambi și din alte zone.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*