Ultimele Știri

151 de percheziții la persoane bănuite de afaceri ilegale cu fier

Peste 600 de polițiști efectuează 151 de percheziții în București și alte opt județe. Mai multe persoane sunt bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Polițiștii pun în aplicare 116 mandate de aducere la audieri a persoanelor implicate în dosar. Anchetatorii spun că suspecții au făcut afaceri ilegale cu produse feroase.

Perchezițiile au loc în municipiul București și în județele Ilfov, Iași, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman, Argeș și Dâmbovița.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanții unei societăți comerciale, cu domeniul de activitate comerțul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice și juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deținut, ar fi înregistrat achiziții fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăți comerciale cu comportament de “tip fantomă”.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10.000.000 de euro. Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Poliției Capitalei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*