Ultimele Știri

150 de milioane de euro pentru Republica Moldova

ponta strelet

Deputații au votat, marți, pentru acordarea unui împrumut de 150 de milioane euro pentru Republica Moldova. Acordul a fost semnat la Chișinau pe 7 octombrie 2015.

Acordul a fost ratificat de deputaţi cu 312 voturi pentru şi trei abţineri. Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a acestui acord. Potrivit memorandumului aprobat de partea română, Guvernul Republicii Moldova solicită, într-o scrisoare adresată Guvernului României, examinarea posibilităţii acordării unui împrumut în valoare de 150 de milioane de euro pe termen de cinci ani, cu tragerea împrumutului în trei tranşe, prima în suma de 60 de milioane de euro în 2015, a două în valoare de 50 de milioane de euro în 2016 şi a treia de 40 de milioane de euro în 2017.

Instituțiile financiare internaționale refuză să mai acorde împrumuturi Republicii Moldova, în urma dispariției unui miliard de dolari din băncile moldovenești. Moldova se mai confruntă și cu o criză politico-socială, unde au loc proteste masive împotriva actualei clase politice și a corupției. 

Finanța internațională se teme să mai acorde ajutor financiar Republicii Moldova deoarece banii ar fi sustrași de oligarhii aflați în fruntea statului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*