Ultimele Știri

1,5 milioane de imigranți au intrat în Uniunea Europeană în 2015

imigranti

Autoritățile europene au făcut un bilanț al crizei imigranților din care reiese că în anul 2015 au intrat în Uniunea Europeană 1,5 milioane de imigranți ilegali.

Cifra uluitoare a fost dezvăluită de către președintele Consiliului European Donald Tusk, care a încercat în repetate rânduri să găsească o soluție pentru stoparea fluxului de imigranți ilegali. 

Sute de mii de imigranți fug de război și de persecuție din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Aceștia au invadat bătrânul continent în acest an, ceea ce a dus la cea mai gravă criză a refugiaților de la al doilea război mondial încoace. Vorbind astăzi la un summit UE-Turcia, domnul Tusk a declarat că speră să fi ajuns la un acord cu privire la modul de a ușura situația haotică.

Donald Tusk

Donald Tusk

Liderii UE au semnat un acord cu Turcia pentru găsirea unei soluții la criza imigranților. Aceștia au oferit bani Turciei și promisiunea de aderare la spațiul comunitar în schimbul opririi fluxului de imigranți care invadează Europa. Donal Tusk s-a arătat puțin sceptic în privința parteneriatului cu Turcia și consideră că acesta nu este singura soluție pentru criza imigranților.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*