Ultimele Știri

125 milioane de euro pentru sectorul agricol european şi soluţia producătorilor europeni

Agence France Presse relatează că au fost deblocate 125 milioane de euro de către Comisia Europeană cu scopul de a susţine sectorul agricol al UE, afectat de embargoul impus de Federaţia Rusă asupra produselor agro-alimentare. Această sumă vizează susţinerea pieţei şi a culturilor de morcovi, roşii, ardei gras, castraveţi, varză albă, ciuperci, mere, kiwi, pere şi fructe roşii.

Măsurile se vor aplica în mod retroactiv începând de luni, 18 august până la sfârşitul lunii noiembrie. Principalii beneficiari vor fi furnizorii de fructe şi de legume destinate Federaţiei Ruse din ţări precum Belgia, Olanda, Lituania şi Polonia.

În tot acest timp, producătorii încearcă să găsească soluţii alternative pentru a exporta produsele în Federaţia Rusă. Una dintre acestea este folosirea Elveţiei ca şi cale de acces pe piaţa rusă, deoarece ea nu se află pe lista ţărilor cărora li s-a instituit embargoul rusessc. Anne Rizzoli, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Economie a declarat că o serie de companii europene au contactat deja autorităţile elveţiene pentru a le ajuta să-şi exporte marfa în Federaţia Rusă prin Elveţia.

În plus, Federaţia Producătorilor Europeni de Lactate se gândeşte să-şi exporte produsele către Federaţia Rusă prin intermediul Elveţiei şi al altor state din America Latină.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*