Ultimele Știri

120 de zile a rezistat Tatiana Niculescu Bran la Palatul Cotroceni

Tatiana-Niculescu-Bran

Tatiana Niculescu Bran a anunţat, astăzi, că şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

După patru luni de activitate ca ofiţer de presă la palatul cotroceni, Tatiana Niculescu Bran a decis să se retragă din funcţie, deoarece în această perioadă, colaborarea sa cu presa nu a fost cea pe care ar fi dorit-o.

„Azi, 21 aprilie, m-am retras din funcţia de purtător de cuvânt, de comun acord cu Preşedintele României. Decizia mea a fost motivată de constatarea că în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, colaborarea mea cu presa nu a fost cea pe care aş fi dorit-o”, declară Tatiana Niculescu Bran, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Ea menţionează că va susţine în continuare proiectul de ţară al preşedintelui Klaus Iohannis, indiferent de raporturile sale profesionale cu Administraţia Prezidenţială.

Tatiana Niculescu Bran a fost numită în 22 decembrie 2014 în funcţia de consilier prezidenţial, după ce Klaus Iohannis anunţa, în 8 decembrie, pe când era preşedinte ales, că aceasta va fi purtătorul său de cuvânt după preluarea funcţiei de şef al statului.

Niculescu Bran a fost între 1995 şi 2004 redactor la Radio BBC World Service, Secţia Română de la Londra, iar între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

Niculescu Bran a publicat, în 2006, primul roman non-ficţional din literatura română, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor”. Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. „Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York în 2007, în regia lui Andrei Şerban. Acelaşi volum a inspirat, de asemenea, filmul „După dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*