Ultimele Știri

12 suspecți de terorism, arestați la Paris

Poliția franceză a arestat 12 persoane suspectate că i-au ajutat pe teroriștii care au comis crimele de săptămână trecută de la Paris.

Arestările au venit dupa ce poliția belgiană a ucis doi oameni care au deschis focul în timpul unui raid de combatere a celulelor teroriste, în timp ce poliția germană a reținut două persoane după ce au descins în 11 locuințe. Suspecții locuiau în suburbiile sudice din Paris, inclusiv zona Montrouge unde o tânără polițistă a fost ucisă de Amedy Coulibaly. Aceștia au fost suspectași de sprijin logist, potrivit unui oficial.

Șaptesprezece victime și cei trei atacatori au murit în trei zile de violență în Paris, săptămâna trecută , care a început cu un atac la săptămânalul satiric Charlie Hebdo.

kery

Jhon Kerry s-a întâlnit cu Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, vineri dimineața, înainte de al saluta pe președintele Francois Hollande, cu o îmbrățișare în curtea palatului prezidențial Elysee.

Kerry a spus, joi, că vizita sa în Franța a fost pentru a oferi o „îmbrățișare mare” Parisului. Înalți oficiali americani au lipsit de la marșul de comemorare care a avut loc la Paris duminică la care au participat zeci de lideri mondiali. Administrația președintelui Barack Obama a recunoscut că a fost o greșeală.

Hollande numit atentatele din Franța 9/11 cu referire la 11 septembrie 2001, respectiv atacurile de la New York.

„Împreună trebuie să găsim răspunsurile corecte și acesta este scopul întâlnirii noastre aici, astăzi , dincolo de prietenie”, a spus el.

Anchetatorii belgieni au spus că încearcă să stabilească dacă un om reținut în orașul Charleroi, privind suspiciunea de trafic de arme a avut legături cu Amedy Coulibaly, atacatorul care a ucis patru evrei la un supermarket din Paris săptămâna trecută.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*