Ultimele Știri

12 descinderi ale procurorilor DIICOT la o grupare de proxeneți și traficanți de minori

perchezitii
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează, în această dimineaţă, un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor  Dâmboviţa, Prahova şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai multe persoane  a infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014,  suspecţii   au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe minore  instituţionalizate într-un centru de minori aparţinând D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa din municipiul Târgovişte pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pentru a obţine foloase materiale.

De asemenea, s-a stabilit că o angajată din cadrul DGASPC Dâmboviţa- Complexul de Servicii Sociale “Floare de Colţ” în calitate de supraveghetor, i-a ajutat cu intenţie pe suspecţi  să  exploateze sexual   două minore.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 60 de persoane. Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Piteşti, SCCO Dâmboviţa, I.J.J.Argeş, I.J.J. Dâmboviţa, SCCO Vâlcea şi BCCO Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*