Ultimele Știri

10 momente importante ale ascensiunii din 2014 a Simonei Halep

Simona Halep a obținut pe merit titlul de sportivul anului, fiindcă a înregistrat cele mai multe reușite în 2014, permițându-i să ajungă de pe locul 11 în clasamentul mondial, a treia tenismenă a lumii.

Etapele promovării în elita tenisului mondial:

  1. Sferturile de finală de la Australian Open

După eliminarea prematură de la primul turneu la care a participat Simona Halep, la Sydney, în calitate de tânăra speranță a tenisului feminin, românca s-a dezlănțuit chiar la primul Grand Slam al anului. La Australian Open, Simona a demonstrat lumii că-și merită clasarea pe locul 11 WTA, reușind să le elimine pe Piter, Lepcenko, Diyas şi Jankovic până în sferturile de finală, unde a fost răpusă de Dominika Cibulkova.
f_halep_d8_51

f_halep_d8_54

Simona+Halep+2014+Australian+Open+Day+10+kkkWF505SxLx

Simona+Halep+2014+Australian+Open+Day+10+wQIxZFI0UQIx

  1. Trofeul de la Doha

Deși a semnalat încă din Australia un nivel crescător în joc, Simona Halep a cucerit primul trofeu din acest an, în februarie, pe terenul de hard de la Doha, imediat după venirea antrenorului belgian Wim Fissette. După spargerea plafonului de TOP 10 tenismene mondiale, constănțeanca a continuat ascensiunea spre podium, eliminând-o în finala competiţiei de categorie Premier 5 pe nemțoaica de pe locul 9 WTA, Angelique Kerber.
1798708_816103948403815_1756803114_n

1888532_297844533702924_646907098_n

  1. Semifinale la Indian Wells

În California, Simona Halep făcuse saltul spre un loc 5 în lume, datorită accederii în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory după două victorii uriașe în fața Luciei Safarova și Eugeniei Bouchard. Românca a fost cu un pas în a 12-a finală a carierei, însă frica inspirată de ascensiunea gardei tinere a făcut-o studioasă pe poloneza Agnieszka Radwanska, care pierdu-se cu o lună în urmă finala de la Doha și a pulsat ca s-o înfrângă pe Simona Halep.
1526839_10152306998628792_912881839_n

Simona+Halep+BNP+Paribas+Open+Day+9+2tR_PWvlvRPx

Simona+Halep+BNP+Paribas+Open+Day+9+eDYT9pIXbzcx

Simona+Halep+BNP+Paribas+Open+Day+12+cVejLTKQ6Y-x

  1. Finala de la Madrid

Pornind drept cea mai bine clasată româncă din istoria tenisului feminin de pe locul 5, Simona Halep a prins gustul sezonului de zgură, reușind să ajungă până în finala turneului organizat de Ion Țiriac de la Madrid, fiind învinsă în trei seturi de Maria Șarapova. Cu o agresivitate avansată și o îmbunătățire a serviciului, Halep a uimit-o prin jocul său chiar și pe rusoaică, care a recunoscut că Simona joacă la un alt nivel decât în trecut.
Simona+Halep+Mutua+Madrid+Open+Day+7+H-z9ehVJNTVx

Simona+Halep+Mutua+Madrid+Open+Day+Eight+G_aOT2CUo8tx

Simona+Halep+Mutua+Madrid+Open+Day+Eight+ltN1t_YP2pOx

Simona+Halep+Mutua+Madrid+Open+Day+Nine+B9CbCRbqq6sx

Simona+Halep+Mutua+Madrid+Open+Day+Nine+nUKScTjCdEIx

  1. Finala de la Roland Garros

Cu 31 de titluri în brațe, Șarapova își manifestă dorința de a escalada din nou supremația tenisului mondial, iar Simona îi calcă pe urme și la Roland Garros, la două săptămâni de la meciul decisiv de pe zgura iberică. „Se rejoacă finala de la Madrid”, anunțau entuziasmați spectatorii, uitând să amintească detaliul că e prima finala a româncei la un turneu de la Mare Șlem. Dramatismul era întins la maxim într-o primă arșiță a verii, în care Simona a luptat până la ultimele mingi în decisiv, dar a cedat psihologic, oferindu-i laurii Mariei la finalul celei mai echilibrate şi spectaculoase partide din ultimii 13 ani de la Roland Garros.
Simona+Halep+2014+French+Open+Day+Fourteen+cCm40U8T9iEx

Simona+Halep+2014+French+Open+Day+Fourteen+N2rWzvBjM0mx

Simona+Halep+2014+French+Open+Day+Fourteen+vB71GNjOvkex

Simona+Halep+2014+French+Open+Day+Fourteen+VOQvlIQaCGgx

  1. Semifinale la Wimbledon

După hard și zgură, a treia jucătoare a lumii și-a arătat abilitățile și pe iarba de la Wimbledon în fața Sabinei Lisicki și a Eugeniei Bouchard. Canadianca a depășit-o totuși pe Halep în semifinale, după un meci în care Simona mai mult s-a chinuit din cauza unei entorse la gleznă resimțită după epuizarea forțelor pentru performanțele recente.
Simona+Halep+Day+Nine+Championships+Wimbledon+RmlpzvPJwHhx

Simona+Halep+Day+Nine+Championships+Wimbledon+ZaJqUqiordTx

Simona+Halep+Wimbledon+Day+10+1CMQsYJtKpRx

Simona+Halep+Wimbledon+Day+10+i5q-mGf3sIfx

Simona+Halep+Wimbledon+Day+10+RFG0itxKcevx

  1. Trofeul de la București

Gloria Simonei nu numai că a făcut înconjurul lumii, dar și a întregii Românii, care o aștepta nerăbdătoare pe tenismenă să încerce, prima, zgura întâiei ediții a turneului WTA de la București. Halep s-a impus fără probleme în finală, demonstrându-și clasa de tenismenă, în direct, în fața românilor de acasă și de pretutindeni. Chiar și conjunctura a făcut ca Simona să ajungă în săptămâna posterioară pe locul secund, după Serena Williams.
ALEX60041-765x510

image-2014-07-9-17643485-0-simona-halep

simona-halep-castigatoare-bucharest-open

  1. Sferturi la Cincinnati

Tărâmul de peste Oceanul Atlantic o aștepta după câteva săptămâni de pauză și recuperare, iar Simona a demonstrat că e jucătoarea completă, care poate reuși și pe „hard-ul” american. S-a avântat până în sferturile de finală de la Cincinnati până la apariția coșmarului de Șarapova, care a depășit-o, din nou, pe Simona, chiar și în clasament. În celelalte turnee, de la New Haven și US Open, Halep n-a mai dat randamentul din prima parte a sezonului de tenis, fiind în premieră de aglomerat și cu un nivel pretențios de top mondial.
Simona+Halep+Western+Southern+Open+Day+4+fgbxLyRYXNYx

  1. Sferturile de finală de la Beijing

De la o extremă la alta, Simona Halep a plecat în Asia pentu a cuceri alte dispute spre trofee noi. A debutat lejer ca a doua favorită a turneului Premier Mandatory de la Beijing și a rămas neînvinsă până la abandonul din sferturile de finală, când românca nu a putut continua din cauza durerilor de la piciorul stâng. La cel de-al 18-lea turneu la care a a participat, resimțirea se expunea pe chipul și fizicul tenismenei în vârstă de numai 23 de ani.
Simona+Halep+2014+China+Open+Day+2+Mjj4hzWSBAMx

Simona+Halep+2014+China+Open+Day+2+PAaod_rAObHx

  1. Finala de la Turneul Campioanelor

Încununarea anului 2014 pentru Simona Halep a venit chiar la ultimul turneul al sezonului de tenis, cel de la Singapore, unde s-a luptat de la egal la egal cu Serena Williams. Visul ei s-a transformat în realitate, când a reușit să ajungă în finala Turneului Campionelor și să fie adversara celei mai bune tenismene a ultimilor 10 ani și pe care o învinsese în faza grupelor. Deși a pierdut dramatic cu scorul de 3-6, 0-6 în fața Serenei Williams, Simona Halep a eclipsat prin lacrimile și zâmbetul de la final întreg mapamondul, dar și statisticile tenisului feminin ale acestui an, 2014.

Simona+Halep+BNP+Paribas+WTA+Finals+Singapore+7RsBb8qX8oXx

Simona+Halep+BNP+Paribas+WTA+Finals+Singapore+13t-BFOhHmBx

Simona+Halep+BNP+Paribas+WTA+Finals+Singapore+d_x8Np4jYqkx

Simona+Halep+BNP+Paribas+WTA+Finals+Singapore+dFAV-QjyjXlx

Simona+Halep+BNP+Paribas+WTA+Finals+Singapore+dqOFtilVNoAx

Simona+Halep+BNP+Paribas+WTA+Finals+Singapore+MIXw8_us-z4x

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*