Ultimele Știri

10 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu?

Dosarul ICA a fost reluat astăzi, 5 august, la Curtea de Apel București. În cadrul procesului, procurorii au cerut 10 ani de inchisoarea pentru celebrul om de afaceri. Voiculescu își susține în continuare punctul de vedere și se declară nevinovat.

Dan Voiculescu a declarat că se așteaptă ca procesul să fie unul drept deși este pregătit pentru orice ar putea urma în urma lui. Avocatul acestuia, Gheorghiță Mateuț, a cerut să fie audiat și președintele statului, Traian Băsescu, care la vremea întămplării faptelor,ocupa funcția de primar general. De asemenea, cereri de audiere au fost îndreptate și către foștii miniștri ai Agriculturii Ilie Sârbu și Dacian Cioloș. Cererile au fost însă respinse, lucru care s-a întamplat și în cazul solicitării audierii actualului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

De asemenea,Mateuț a cerur și recuzarea  completului de judecată, deoarece, conform acestuia, judecătorii care au decis să fie pus sechestrul  pe bunurile fiicelor lui Dan Voiculescu, au decis și în cazul contestației. Cerera a fost însă respinsă.

Reamintim că dosarul ICA este deschis înca din anul 2008, când Dan Voiculescu, alături de alte 12 persoane au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani. Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, Dan Voiculescu ar fi vinovat de privatizarea frauduloasă a ICA , prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Prejudicul în urma acestor fapte, s-ar ridica. coform acestora, la 60 de milioane de euro.

Presedintele fondator al PC si vicepresedinte al Senatului, Dan Voiculescu, face declaratii de presa pe tema masurilor de iesire din criza, in Bucuresti

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on 10 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*