Ultimele Știri

10.000 de copii refugiați au dispărut în UE: ‘Pur și simplu nu știm unde sunt, ce fac sau cu cine sunt’

refugiati

Pentru prima dată de când a început criza refugiaților, agenția de poliție a Uniunii Europene prezintă cifre despre numărul minorilor dispăruți din rândul migranților – dar și scenarii sumbre despre soarta lor.

Cel puțin 10.000 de copii refugiați au dispărut după ce au ajuns în Europa, afirmă reprezentanții Europol. Aceștia se tem că mulți dintre minori au ajuns în mâinile traficanților de persoane.

Brian Donald, șeful de cabinet al directorului Europol, a declarat pentru Guardian că doar în Italia au dispărut fără urmă 5.000 de copii iar în Suedia, 1.000. El a avertizat că “infrastructura criminală” îi urmărește pe refugiați și că minorii sunt printre țintele privilegiate ale acestora.

“Nu toți copiii dispăruți au ajuns în mâinile traficanților”, spune Donald, “dar pur și simplu nu știm unde sunt, ce fac sau cu cine sunt”. Europol estimează că, circa 270.000 dintre refugiații care au ajuns în Europa anul trecut erau minori. Dintre ei, circa 26.000 ar fi fost neînsoțiți de vreun adult. O parte din aceștia au fost preluați ulterior de membri ai familiei care se găseau deja pe continentul nostru, însă unii ar fi putut să aibă o soartă mult mai tristă.

Braidn Donald afirmă că în Germania și Ungaria, criminalitatea organizată s-a dedicat exploatării migranților, astfel că mulți dintre copiii neînsoțiți ar fi putut cădea în mâinile traficanților de persoane. Europol colaborează cu organizațiile umanitare pentru a identifica astfel de cazuri și a salva potențialele victime.

“Acești copii se află în comunități, dacă sunt abuzați, asta se întâmplă în comunități. Nu vine cineva să-i ducă în pădure, sunt în comunitate, sunt vizibili”, avertizează Donald.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*