Ultimele Știri

1 Decembrie la Alba Iulia

România se naşte aici, în fiecare an de la 1918 încoace. Alba Iulia a fost şi rămâne dovada primului impuls, locul în care s-a desăvârşit lupta pentru unitate a românilor, locul sfânt în care Dumnezeu a deşteptat o naţiune, iar noi nu facem altceva decât să-i preţuim existenţa contopită cu a României Mari. Alba Iulia nu e doar un loc. E unicul loc născut româneşte, modelat de români şi desăvârşit de unire, e locul în care primeşti mai mult decât dăruieşti, construit pe istorie şi gata să-şi scrie istoria.

111

Sute de persoane au participat la manifestările de la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale. Manifestările au început în jurul orei 9.30 cu festivităţile solemne de depuneri de coroane la statuile lui I.I.C Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, urmate de ceremonii solemne la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul şi la busturile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria din faţa Catedralei Reîntregirii.

Un număr de 860 de militari şi peste 40 de mijloace tehnice de luptă, printre care şi trei avioane MiG-21 Lancer, au participat la parada militară. Trupele participante la paradă sunt din structuri ale Ministerului Apărării, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii. Coordonatorul paradei este comandantul Diviziei IV Infanterie „Gemina” Cluj – Napoca, generalul de brigadă Adrian Tonea.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale au cuprins atât momente solemne, cât şi concerte în aer liber, spectacole de lasere şi focuri de artificii. Acestea sunt finanţate de Consiliul Local Alba Iulia cu 200.000 de lei şi Consiliul Judeţean Alba cu peste 300.000 de lei.

11
Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Naţională:

„Ca preşedinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională. Ziua de astăzi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanţe. Suntem astăzi o naţiune de cetăţeni care au arătat în faţa întregii lumi că preţuiesc valorile democraţiei şi că îşi doresc o schimbare.

Viitorul îl construim printr-un act de voinţă asumată. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*