Ultimele Știri

1.000 de locuri de muncă vacante la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca

Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca are de nevoie de personal. Peste 1.000 de posturi sunt vacante.

Conducerea spitalului spune că nu găseşte oameni pe care să-i angajeze. Cei interesaţi sunt ori prea puţini, ori foarte slab pregătiţi. Infirmierele şi asistentele continuă să plece din cauza salariilor foarte mici şi a zecilor de ore suplimentare pe care le fac. În secţia chirurgie au fost închise două saloane de terapie intensivă, după ce una dintre cele trei infirmiere de aici a demisionat.

În ultimul an, conducerea spitalului a organizat în fiecare lună concurs pentru ocuparea posturilor libere de asistent şi infirmier. La unele din ele s-a înscris câte un singur candidat. La altele, cei care au venit au răspuns foarte slab la testul al cărui nivel maxim este de 100 de puncte.

Din păcate, personalul medical ajunge să facă multe ore suplimentare, care însă nu sunt plătite.

„Avem peste 1.500 de zile libere neacordate în timp legal angajaților din spitalul județean, asta înseamnă aproape patru ani de zile”, spune Radu Vasile, președinte sindicatul Solidaritatea Sanitară.

Din cauza personalului tot mai puțin, conducerea a hotărât să închidă mai multe saloane.

Într-o secție de un astfel de nivel nu poți să lucrezi cu personal puțin şi atunci am preferat să închidem saloane”, afirmă prof. dr. Natalia Hagău, șef secția Terapie Intensivă.

Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, în care sunt trataţi peste 72.000 de pacienţi anual, are aproape 3.000 de angajaţi şi încă 1.000 de posturi libere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*