​VIDEO: Francois Hollande, întrebat de Clotilde Armand despre situaţia medicilor români din Franţa

  • Adrian Marinescu
  • 14 septembrie 2016
  • Politică
clotilde

Clotilde Armand, unul dintre liderii Uniunii Salvaţi România, a discutat marţi cu preşedintele francez Francois Hollande, aflat în vizită în România, întrebându-l despre situaţia medicilor şi muncitorilor români care lucrează în Franţa.

Liderul de la Paris a arătat că aceştia trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii ca omologii lor francezi şi că nu trebuie să fie discriminaţi. Hollande le-a mulţumit medicilor români care merg să lucreze în Franţa şi au precizat că sunt studenţi francezi care urmează Facultatea de Medicină în România.

Clotilde Armand a postat pe pagină să de Facebook înregistrarea video a dialogului succint pe care l-a avut cu liderul de la Elysee.

„Vorbiţi despre un drept fundamental. Primim medici, muncitori şi trebuie să aibă condiţii la fel cu cele ale medicilor şi muncitorilor francezi”, a declarat Hollande, invocând legislaţia europeană privind liberă circulaţie a persoanelor şi dreptul de muncă în spaţiul european.

„Nu trebuie să existe fraude, să existe distincţii, să existe discriminări. Le mulţumim medicilor români care vin în Franţa şi avem studenţi francezi în România la Medicină”, a adăugat Francois Hollande.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *